Кога мислиме на култните продолженија на филмовите со Џејмс Бонд, не можеме а да не помислиме на актерот Роџер Мур

Овој харизматичен глумец беше многу интригантен за светската јавност и неговиот љубовен живот беше иинтересен и за медиумите.

Додека беше во брак со Дороти Скуирс, во раните шеесетти години ја запозна италијанската актерка Луиза Матиоли на сетот на филмот Ромул и киднапирњето на сабинските жени.

Потоа славната глумица стана трета сопруга на актерот Роџер Мур Тие двајца се запознаа во раните 1960-ти. Тие работеа заедно во филмот Киднапирање на сабинските жени (1961). Тоа беше златниот период на италијанскиот филм или времето познато како долче вита.

Таа почина неделава, на 85-годишна возраст.