Лидерот на Руската либерално-демократска партија – Владимир Жириновски (74) изјави дека Соединетите држави ќе постојат само 15-20 години.

Тој истакна дека распадот на Соединетите држави ќе биде „подарок за неговиот стоти роденден“.

Трамп и Америка немаат никакви воени сили за да и се спротистават на Русија. Доколку дојде Бајден тој ќе направи хаос кај нив и веќе нема да можат да имаат правите американци контрола врз својата држава.

Тој ги нарече Соединетите држави „држави мали болви“ што нема да го преживееат неговиот 100-ти роденден.

„Beе биде подарок за мене кога ќе се објави дека американската држава исчезна. Ќе има Мексиканци и Канаѓани, но САД ќе исчезнат!”