Поповиќ го продаде својот последен дел од 24 проценти, што ја имаше во продукцијата, бидејќи претходно беше продаден најголемиот дел од сопственоста над „Гранд“, што Саша го основаше во 1998 година. Извор од продукцијата вели дека Поповиќ има договор да го води „Ѕвездите на Гранд“ на уште две сезони, а потоа треба да го замени Александар Милиќ Мили, кој се приклучи на жирито.

Иако никој не ја знае точната причина зошто Саша го продаде „Гранд“, се шпекулира дека тоа го сторил затоа што сака да се повлече и да ужива во пензија затоа што снимањето е многу тешко, а дојде време да размисли за своето здравје, и да се минимизираат стресот и нервозата.

Иако веќе се шпекулира дека сопствениците на големиот дел од „Гранд“ го принудиле да го продаде својот дел затоа што сакале да се мешаат во концептот на неговите емисии, што тој не го дозволил, но ова засега се само шпекулации. Меѓутоа, кога членовите на жирито слушнаа дека Саша повеќе не е сопственик и дека наскоро заминува, сите застанаа покрај него и рекоа дека ќе одат со него. Како што се очекуваше, најгласни биле Јелена Карлеуша и Марија Шерифовиќ, кои на почетокот разбрале што се случува кога Мили дојде во жирито, па се однесуваа како воопшто да не е таму.

– Жирито е изненадено, но никој сè уште не смее да дава изјави на таа тема, бидејќи Саша им забрани да се мешаат. Тие веќе одржаа еден состанок кога Поповиќ им кажа што може да се случи и дека тој повеќе нема да биде во Гранд кога ќе му истече договорот. Карлеуша и Марија едногласно рекоа дека нема да седат во жирито доколку Поповиќ замине, а тоа го потврдија и другите членови на жирито. Сите беа изненадени од информациите што ги слушнаа и на никој од нив не им е јасно зошто Саша сега одлучи да го продаде својот процент во „Гранд“ – открива изворот и додава:

– Кога сите се собраа малку, му рекоа на Поповиќ дека се со него без оглед што ќе се случи и дека знаат дека на сцената нема човек што може да го замени, особено не Мили кој дојде во жирито и за кого се шпекулира дека тој ќе го замени Саша на позицијата директор кога ќе му истече договорот.