СЦЕНИ КАКО ОД ПЕКОЛОТ во Калифорнија, во тек се евакуации, пожар им се заканува на илјадници куќи (ФОТО)

Голем шумски пожар што зафати ниска вегетација и дрвја од планините до пустината северозападно од Лос Анџелес, им се заканува на повеќе од 1.000 куќи.

Australia fires: New heat wave raises fears of worsening bushfires - CNN

Пожарот се движи со брзина од три километри на час и се заканува на населбата Пирблос во пустината Мохаве откако ја помина падината на долината Антилопа во близина на планините Сан Габриел.

After more than 240 days, Australia's New South Wales is finally free from  bushfires | CTV News

Пожарот што избувна на 6 септември уништи или оштети најмалку 29 куќи и други згради.

Пожарникарите се борат со пожарот недалеку од планината Вилсон над Лос Анџелес.

Australia's Fires Test Its Winning Growth Formula - The New York Times