Министерот за здравство Венко Филипче соопшти дека се започнати интензивни подготовки со кои ќе се подготви здравствениот систем за вакцинацијата за Ковид-19. 

„Обезбедивме 833.000 вакцини за 400.000 граѓани преку Ковакс механизмот. Вакцинацијата ќе биде бесплатна за граѓаните и ќе се врши во вакциналните пунктови и болници.“ напиша министерот за здравство Венко Филипче на својот фејсбук профил.