Пејачот Џеј Рамадановски беше погребан на Новите гробишта, во Алејата на заслужни граѓани.

Вечниот одмор на легендарниот пејач, изведувач на најемотивните балади, беше испратен од членови на семејството, пријатели и колеги кои дојдоа во голем број.

Истиот ден, поточно навечер, беше организиран собир во Доржол во делот на Џеј, а соседите и пријателите на пејачот уште еднаш се простија со пијалоци, солзи и смеа, како што беше случај додека ги слушаа неговите песни по кафаните.

Општо е познато дека Џеј водел вистински боемски живот, а неформалниот „тестамент“ на Џеј е можеби најдобриот показател за тоа. Имено, пејачот сподели се што имаше. Единствено што му преостанува е стан во Доркол, каде што починал, а парите ги третирал како обична хартија без никакво значење.

  • Мислам дека нема нешто од наследството.Џеј сакаше да споделува сè. Пред повеќе од дваесет години, додека живееше во Виена, тој имаше сеф во банка. Тој тогаш ми рече: „Дојди со мене, ти верувам“. Потоа имал околу 470 000 марки, кои ги префрлил во друга банка. Ние му ја носевме торбата . Тој исто така ми рече: „Џони, ако некој не нападне, ќе знам дека нè намести тогаш, затоа што само ти знаеше дека одиме“. Тој секогаш знаеше дека се шегуваат – вели неговиот пријател Ацо Незировиќ.

Пејачот, кого го сакаа буквално сите, беше чисто срце и не се грижеше за парите, и токму затоа тој отсекогаш бил и ќе остане наш омилен.

Дај Боже да остане наследство, да им остане на децата, бидејќи тие се прекрасни деца , но не верувам дека тој имал нешто. Тој сподели сè. Парите за Џyеј беа хартија како и сите други. Тој рече: „Заработив за да потрошам, ќе го потрошам сето тоа“.

Џеј е познат како човек кој што бил љубител на казината и жените . Многу приказни сведочат како тој во една вечер се случувало да изгуби и до 30 000 евра во една вечер. Еве едно видео со вистинска приказна за една негова таква вечер .