Тој верува дека преживеале само со чиста среќа.

Томислав и неговиот син од Мајска Полјана не можат да поверуваат што им се случи дури и еден ден по земјотресот. Во разговор за локалните медиуми тие ги опишаа вчерашните шокантни настани.

Не стигнавме далеку, застанавме под вратата, се прегрнавме, ги кренавме рацете за да не падне таванот врз нашите глави . Чекавме да умреме заедно, но нешто беше посилно”, се присетува Томислав и ја продолжи шокантната приказна:

“Имаше коњ во шталата, го спасивме, тој не беше повреден. Колку што ми е мило што сме живи, исто толку мило ми е и за него. Тоа е цела вечност, а денес чувствувам како трепери земјата, ми се чини повеќе од кога било „Да не беше акцијата, не знам што ќе се случеше. Не паничевме, мислам дека тоа е среќа“, истакнува Томислав.

Тој изјавил дека ноќта ја поминале во автомобилот и пред него и дека неговиот син имал напад на паника.

„Нема шанси да влезе во некој објект“, вели тој.

На изјавата на локалните медиуми дека е најавено пристигнување на контејнери во нивното место, тој рече:

Тие исто така ни нудат камп приколка. Ако добијам, потребна ми е една. Но, подготвен сум да им ја дадам на оние што немаат ништо“.