Сервисот за запознавање партнери – конкурент на социјалната мрежа „Tinder“, Badoo , Twoo и други апликации за запознавање, по долго време стана достапна во Европа.

Сервисот „Facebook Dating“ ги има истите карактеристики како и во Америка, користејќи го вашиот постоечки профил на Фејсбук за да пронајдете потенцијални партнери.

Фејсбук ги прилагодува овие „совпаѓања“ според вашите преференции, вашата активност на социјалната мрежа, групи во кои членувате како и настани. Фејсбук ја задржува вашата приватност на новата опција, со што многу од персоналните тактики за наоѓање партнер ќе ви бидат целосно опционални.

Но, блиската поврзаност со „Facebook Dating“ со останатите производи на компанијата, во минатото предизвика загриженост кај корисниците.