Поранешните сопружници Милан Поповиќ и Северина Којиќ повторно се состанаа во Општинскиот кривичен суд во Загреб. Причината за денешниот судски состанок е приватната тужба за клевета на Милан против поранешниот адвокат на Северина, Дарио Будимир, но и неа самата.

Поповиќ дојде на суд половина час пред почетокот на рочиштето, додека Северина пристигна по него. Меѓутоа, пејачката влегла во судницата пред него затоа што тој, како што рече, не слушнал дека ги викнале странките внатре. Расправата беше затворена за јавноста.

Северина дојде во придружба на нејзиниот адвокат Мате Матиќ, а таа беше видно расположена и насмеана.

Пред да влезе, Северина коментираше и за тоа како ѝ било во самоизолација откако дознала дека е позитивна на коронавирус.

„Сега се чувствувам добро“, рече Севе, кој немаше сериозни симптоми, пишува „24 часа“.