„Првиот македонски контингент од 44 припадници на Армијата денеска од касарната „Кузман Јосифовски – Питу” во Тетово, заминаа кон Косово, каде во следните шест месеци ќе работат како штабни офицери во главната команда на КФОР во Приштина и ќе ја обезбедуваат регионалната команда на КФОР Запад. Ве чекаме за 6 месеци здрави и живи дома, побогати со искуството од нашата прва мисија како НАТО членка. Среќно!#МКвоНАТО #WeAreNATO“, напиша Шекеринска на нејзиниот Фејсбук профил.