Навикнати сме на конфликтите меѓу Јовановиќ и Шешељ кога тие гостуваат заедно во емисии.

И овој пат, не бевме скратени од нивниот конфликт.

За време на емисијата „Хит твит“, Чедомир Јовановиќ во еден момент го нарече Воислав Шешељ воен злосторник.

Шешеj побара да зборува и рече дека му простил за навредата од една причина:

  • Му простив сè кога дознав дека Чедо е еден од учесниците во организацијата на убиството на Зоран Ѓинѓиќ .