Претседателот на Српската радикална партија, Воислав Шешеj, во емисијата „Хит твит“ на телевизијата Пинк вели дека не се плаши од вирусот корона, но дека внимава да биде многу во контакт со ризични лица. 

Сепак, тој беше во контакт со заразено лице, но на тестирањето Шешељ беше негативен.

Тој исто така вели дека не ја славел славата како што обично слави, и сè со цел да се избегне каков било ризик.

Често одам на пливање затоа што велат дека е добро да се вдишува хлор, изјави Шешеj за Пинк.

На изјавата на министерот за труд, вработување и социјални работи, а до пред некоја недела член на Кризниот штаб на Србија, д-р Дарија Кисиќ Тепавчевиќ дека тоа не е научно докажано, Шешељ рече дека тоа е вистина и дека многу познати експерти комбинацијата на пливање и хлор ја препорачуваат како превенција против короната.