ПРЕТСЕДАТЕЛОТ на СРС Воислав Шешеj во утринската програма на Среќна телевизија ја коментираше албанската забрана за влез на Горан Весиќ на територијата на Косово и Метохија.

  • Уште кога митрополитот Амфилохије ја извести јавноста за оригиналниот текст на песната „Јачменот жетви косовчанка“, таа песна толку ми се приближи до срцето што сега само чекам да се врати познатата српска војска на Косово. Тоа мора да се случи еднаш, нема друг начин – рече Шешеj.

Заменик-градоначалникот на Белград, Горан Весиќ, потврди дека белградската делегација, која отишла во посета на Косовска Митровица, била запрена од косовската полиција.