Правилата се прилично строги и тенисерите не можат да го напуштат хотелот, освен кога одат на тренинг. И додека Новак одмараше во својата соба, еден навивач на српска националност сакаше да разговара со него.

Иако безбедноста е околу хотелот, снаодливиот навивач успеа да дојде под терасата на Џоковиќ и да разговара со првиот рекет во светот.

Новак излезе на балконот и размени неколку зборови со својот обожавател, иако полицијата набрзо реагираше и го потсети навивачот дека мора да се повлече од хотелот.