Според извештаите на опозицијата, позициите на турските вооружени сили биле нападнати во областа Ал-Баб во Алепо, откако снајперисти отвориле оган кон нивните војници.

Извештаите велат дека најмалку двајца турски војници биле ранети и пренесени во блиската болница на лекување; нивниот сегашен статус е непознат.

Како одговор на нападот, турските вооружени сили и нивните сојузнички милитанти лансирале неколку артилериски гранати и ракети кон позициите на Сириските демократски сили (СДФ) и Единицата за заштита на човекот (ИПГ) во северниот дел на провинцијата Алепо.

Иако ниту една група не презеде одговорност за нападот од снајперистот , турските вооружени сили и нивните сојузници беа насочени кон СДФ и ИПГ во руралниот дел на Алепо.