Единствената личност што ќе одлучи дали Диего треба да се прегледа е лекар. Тие се фокусираа на неговиот проблем со алкохолот при лекувањето и заборавија на важен дел “, рече Баке.

Пет дена по смртта на легендарниот Диего Армандо Марадона, излегоа нови детали. Се појавија детали кои сугерираат дека аргентинската легенда починала во прилично чудни и фрустрирачки околности. Марадона по операцијата на мозокот беше пуштен дома и силно ја погоди главата неколку дена по постапката. Никој не одговори.

Марадона падна и ја удри главата седум дена пред неговата смрт, но тие не го однесоа во болница за КТ-скенирање – потврди адвокатот на Марадона, Родолфо Баке. – Марадона не беше во позиција да одлучи – додаде тој. Адвокатот посочува дека семејството направило голема грешка, но и дека одлуката не е на нивни плеќи.

Единствената личност што ќе одлучи дали Диего треба да се прегледа е лекар. Тие се фокусираа на неговиот проблем со алкохолот при лекувањето и заборавија на важен дел “, рече Баке.