Новак Ѓоковиќ често останува во Монте Карло, но последните месеци уште поинтензивно во шпанскиот град Марбеља. Така, според медиумите, тој решил да го направи „шопингот на животот“ на Пиринејскиот полуостров и да купи куќа во која ќе остане додека се подготвувал за турнирите таму …

Според шпанските медиуми шопингот ќе изнесува дури 10 милиони евра.

“Вилата се наоѓа на најлуксузната локација со фантастичен поглед на морето и планините што го опкружуваат местото. Има девет соби во главната куќа, како и осум бањи, а има и две соби во куќата за гости”

Договорот за продажба беше завршен во последните неколку дена, иако Новак изјави дека ќе сака да го купи местото следната година.

Токму тој објави неколку видеа од вилата, врз основа на што, може да се заклучи дека тој се чувствува одлично во неа и дека нема друг избор освен да ја купи.