Корана вирусот се шири меѓу работничките во новата, осма штипска конфекција, каде вчера беше регистриран првиот случај, а веќе денеска има неколку случаи. Епидемиолозите во задолжителна самоизолација ставиле десетина работнички, кои имале близок контакт со заразената колешка. Во оваа конфекција нема да се прави масовен скрининг, туку ќе се тестираат работници по појавени симптоми. Штипските епидемиолзи реагираат и што доцнат резулатите од првите контролни тестови за 53 те работнички од првата конфекција, која беше затворена минатиот месец. Од резулатите зависи дали ќе се прави вториот, доколку им е негативен можат да се вратат на работа.


Напишете коментар