“Се надевам дека ќе бидам меѓу првите во мојата институција што ја примил вакцината затоа што е важно да се даде пример.

Вакцинацијата не се прави кај деца, бремени жени, не беше можно да се направат тестови, затоа како превентива не даваме. Тоа не значи дека нема да биде ефикасно.

Можам да ги уверам сите идни мајки, ако случајно се вакцинира некоја а не знае дека е бремена и да ја прими вакцината, да не се грижи, засега не се прикажани индикации, ниту ги очекуваме.

Вакцината нема да се дава на деца под 18 години.