Добро познат факт е дека Меланија Трамп, првата дама на САД, е всушност од Словенија. Кога Трамп стана претседател, светот се заинтересира за Словенија, особено за малото гратче од каде што доаѓа Меланија. Но сте се запрашале ли што мислат Словенците за првата дама на САД? Во тинејџерските години, Меланија се преселила во Љубљана, каде што почнала да работи како модел и си го поплочила патот до успехот. Некои Словенци велат дека им изгледа како Меланија да ја заборавила родната држава, а некои се особено горди на нејзиниот успех…


Напишете коментар