Матијас Морла, адвокатот и човекот кој е најблизок до Диего Армандо Марадона во последните неколку години, е многу лут. Тој тврди дека се случило нешто многу чудно

Maradona Dijego Armando Maradona preminuo

Тој полуде поради луѓето кои се грижеа за Марадона во неговата куќа.

  • Што се однесува до извештајот на обвинителството, не може да се објасни дека мојот пријател немал контрола над медицинскиот персонал кој бил во куќата последните 12 часа. Исто така, на амбулантното возило му требаше половина час да пристигне, што е „криминален идиотизам“ – рече Морла. Секогаш возилото стасуваше за 5 минути, се работи за Мардона ,да се разбереме !

Тој во изјавата рече дека Марадона последен пат го видел Марадона во вторникот вечерта околу 23 часот, а следниот ден психолог и психијатар влегле во неговата куќа околу 11,30 часот.

И двајцата разговараа со него, но Марадона не одговараше на нивните зборови и легна да спие. Тие го замолија асистентот да влезе внатре и се обидоа да го разбудат. Сепак, Марадона не даваше знаци на живот.