Тоше Проески , нашата икона која што остави голем белег во нашата музичка историја беше познат како голем верник но и како човек кој што си ја сакаше земјата.

Тој често одеше да постува цркви , донираше голем број на пари за изградба на црквата во Крушево како и направи безброј донации за помош на деца кој што им беа потребни .

Тој исто така велеше дека Македонија е се што имаме , да ја чуваме.

Неговиот настап на стадионот во Скопје беше полн со емоции.

Тој се радуваше што ќе се обновуваат школите во Македонија, се радуваше за секој наш успех.

Ваква Македонија , со сменето име и погазување на македонските интереси не беше идејата на Тоше . Денес кога гледаме како може некој да си ја сака државата треба да се запрашаме дали и навистина ја заслужуваме оваа држава.

Вечна слава Тоше, една од ретките светли точки на нашата држава.