Фолк пејачот Аца Лукас се пофали дека неговиот син Лазар Вуксановиќ планира да започне со работа во такси-асоцијација во Белград. Според Фолкер, неговиот син бил на интервју за работа затоа што сака да не зависи од неговиот славен татко.

Мојот син не е индијанец ! Мојот син е нормално дете. Слушам многу глупости низ јаваноста како син на Аца Лукас бара работа? . Мојот син ќе работи. Дали има проблем? – рече Лукас за еден портал и додаде:

-Никогаш не сакав тие да имаат заштита во нивниот живот само затоа што тие се мои деца. Јас ги научив дека мора да заслужуваат за да добијат нешто. Се разбира дека секогаш би можел да им дозволам да имаат сè, но што би имале корист од тоа? На 30-годишна возраст, тие не би правеле ништо и би живееле на мој грб чисто механички . Им дадов упатства и секогаш сум таму да им помогнам, но не и да им дадам сè на чинија – рече Лукас.


Напишете коментар