Оние кој што ќе ја примат руската вакцина Спутник V мора да се воздржат од алкохол пред и по имунизацијата, изјави вчера шефот на руската служба за безбедност и надзор на потрошувачите, , Ана Попова.

Vakcina Sputnjik V

Сега за сега препорачуваме да не се конзумира алкохол и до 90 дена од денот на вакцирањето. Нашето мислење е тоа , ние мораме да се грижиме за здравјето на нашите пациенти – рече тој

Ова наиде на големи реакции кај русите кој што се познати по алкохолот. Руските епидемиолози се шегуваа на сметка на вакцината и рекоа : “ЗНАЕМЕ ДЕКА АЛКОХОЛОТ НЕ СМЕЕ ДА СЕ ИЗОСТАВИ ОД НАШИОТ ЖИВОТ, НО ДА ПОЧЕКАМЕ ДА ДЕЛУВА ЧУДОТО КОЕ ШТО ЌЕ НЕ СПАСИ ОД КОРОНАТА “