ХРВАТСКА денес ја погоди силен земјотрес, а во морето тажни и шокантни сцени се појави скандалозна и целосно несоодветна.
Имено, репортерот на телевизијата ХРТ во директен пренос го рече следново:

  • Најстарите луѓе од Сисак велат дека ова е најлошиот ден во историјата на градот, велат дека дури и во Татковинската војна, кога дождот со четнички проектили паѓаше врз градот секој ден, не беше толку тешко, бидејќи знаеја од каде доаѓа опасноста.

СЕ плашам дека ова ќе трае многу долго- Земјотресите можат да траат и до една година!