Маглата и густиот смог не се новина за главниот град кој неретко е на врвот на листата на најзагадени градови во светот.

Годинава дополнителен проблем е ковид-пандемијата. Здравствените власти неколку пати алармираадека загадениот воздух побрзо и подалеку го шири коронавирусот

Скопје се гуши во магла и смог. Најлошо е во вечерните часови кога околината околу вас станува речиси невидлива.  

Општина Аеродром (11.11.2020)
Општина Аеродром (11.11.2020)

Фотографиите и видеото на „360 Степени“ прикажуваат како доцна синоќа изгледаше Општина Аеродром, која важи за една од најзагадените скопски општини.