Даниел Д. (45) е осомничен за криумчарење наркотици и оружје, за што истражителите се сомневаат дека ги продавал на улични банди.

Даниел Д. (45), по потекло од Србија, беше обвинет во Канада за шверц на дрога и оружје, откако полицијата пронајде 180 килограми кокаин, метал на кристал, МДМА, но и 65 оружја на неговиот имот.

Според веб-страницата toronto.ctvnew, ова е најголемата единечна заплена во историјата на Канада.

Обвинет за 78 случаи

  • Даниел Д. се соочува со дури 78 точки од обвинението, откако полицијата во средината на ноември пронајде неверојатна количина дрога и оружје во неговиот стан – објави веб-страницата на Торонто.њус

Според нив, на почетокот на годината истражителите откриле дека во еден дел од Торонто се појавила голема количина на дрога, која се дистрибуира на улица.