Во неколку американски градови, а најмногу во градот Сан Франциско, се обидуваат со помош на геометриски форми да обезбедат социјална дистанца како мерка против заразување од корона вирусот.

Во повеќе паркови и паркинзи во Сан Франциско можат да се видат локации во форма на круг или квадрат што се наменети за бездомниците, но и останатите жители на градот. Во тие површини граѓаните ќе можат да уживаат во пролетното сонце.

Еве како изгледа паркот Долорес во Сан Франциско, како и дел од локалните паркинзи.


Напишете коментар