Делегација на Сојузот во петокот беше на средба во Владата, на која присуствуваа премиерот Оливер Спасовски, вицепремиерката Мила Царовска и министрите за образование и за здравство, Арбер Адеми и Венко Филипче, на која, како што беше соопштено од владината прес-служба, претставниците биле запознати во детали со одлуката на Владата за моделот според кој ќе се организира и спроведува наставата во основното и средното образование во услови на КОВИД-19 и дека таа е донесена врз основа на стручни анализи и препораки на Комисијата за заразни болести.

Тие понудиле модел во кој што ќе има комбинирана настава . Бараат да бидат упатени во сите следни одлуки кој што ќе се донесат . До тогаш своите ставови ќе ги искажуваат преку мирни протести .


Напишете коментар