„Ги покануваме наставниците и родителите, кои се залагаат за ваков децентрализиран пристап, наместо едно решение за сите групи, да ни се придружат“,

Минатата недела делегација на Сојузот беше на средба во Владата, на која присуствуваа премиерот Оливер Спасовски, вицепремиерката Мила Царовска и министрите за образование и за здравство, Арбер Адеми и Венко Филипче, на која, како што беше соопштено од владината прес-служба, претставниците биле запознати во детали со одлуката на Владата за моделот според кој ќе се организира и спроведува наставата во основното и средното образование во услови на ковид-19 и дека таа е донесена врз основа на стручни анализи и препораки на Комисијата за заразни болести.


Напишете коментар