Сопругата на холандскиот амбасадор во Либан им подлегна на повредите здобиени во силната експлозија во Бејрут, соопшти денеска холандското Министерство за надворешни работи.

Хедвиг Валтманс-Молиер (55) е повредена во експлозијата, додека стоела покрај својот сопругот, амбасадорот Јан Валтманас во дневната соба на нивната куќа во Бејрут.

Експлозијата што се случи на 4 август предизвика голема штета на зградата на холандската амбасада, во која повредени се уште четири лица.


Напишете коментар