Колин Кристенсен, нутриционист од САД, советува како да го одржите вашето здравје и да изгубите вишок килограми без да држите диета.

Многумина се чувствуваат лошо откако уживаат во храната и честопати се одлучуваат на диета за да го изгубат вишокот акумулирана храна. Кристенсен тврди дека всушност не треба да се прави такво нешто, туку само треба да се јаде нормално, пишува Дејли Стар.

“Ако се прашувате како да ги вратите навиките во исхраната назад, еве го мојот одговор: јадете нормално. Не треба да имате детоксикација на сок или чистење на телото. Ако сакате да се храните здраво, не заборавајте да миете зеленчук пред јадење. Плус, јадете нормално и ќе бидете добро. „Нормалната диета вклучува повремено прејадување или уживање во храна“, објасни таа.

Нутриционист верува дека ова е многу поефикасно отколку започнување на рестриктивни диети на кои не можете да се држите.