Седницата на Кризниот штаб за борба против вирусот корона започнува во 12 часот во Палатата Србија, поради алармантната епидемиолошка состојба во Србија повторно ќе се дискутира какви нови мерки им се потребни .

  • На почетокот на неделава ќе имам уште една седница на Кризниот штаб и ќе видиме што друго можеме да сториме. Нашиот народ ќе се врати (во Србија), ќе ја следиме епидемиолошката состојба во сите земји и ќе воведеме мерки доколку е потребно. Секојдневно следиме и размислуваме за дополнителни нови мерки – прво истакна премиерот на Србија, Ана Брнабиќ.

Пред празниците ќе има голем број на државјани кој што ќе се вратат во нашата држава , ќе има зголемено движење пред празниците.

Затоа апелираме за построги мерки , но ќе видиме што ќе се договориме на денешниот состанок.