Во Србија не се исклучува можноста за враќање на некои од рестриктивните мерки против ковид-19 доколку бројот на заразени нагло порасне.

Вчера во оваа земја беа регистрирани 69 нови случаи на заразени и моментов има активни 447 случаи.

Српскиот епидемиолог Срѓа Јанковиќ порача дека иако епидемијата слабее, сѐ уште има потенцијал за распламтување, особено кај ранливата популација.


Напишете коментар