Гувернерот на Народната банка Јоргованка Табаковиќ денес изјави дека Србија има 35,65 тони злато во девизни резерви, што гарантира безбедност на државата, но и на сите што сакаат да работат со државата и наведува дека во најтешката година странските директни инвестиции изнесуваат 2,9 милијарди евра
Табаковиќ вели дека во текот на целата претходна година, тие го одржувале курсот во опсег од 117,50 – 117,60 динари за едно евро.

Таа за РТС изјави дека во текот на претходната година, Народната банка многу брзо доведе до фактот дека сите во Србија знаат дека имаат сигурна поддршка во неа.

tabaković
„Ние секогаш правиме она што нам ни одговара како држава“, рече гувернерот.