Целата следна недела во училиште веројатно нема да одат, ни основците, ни средношколците, а ќе се разговара и за тоа факултетите да одат на мини одмор, па можеби дури и градинките, нагласил за српски Курир, д-р Бранислав Тиодоровиќ воочи денешната седница на кризниот штаб.

Короната во Србија не се предава. За последните 24 часа во Србија има дури 2.281 заразени.

Тиодоровиќ за Курур вели дека кризниот штаб ќе ја разгледува опцијата учениците од сите училишта да одат на распуст целата следна недела, како би се сопрело ширењето на вирусот.