Откако бројот на заболени во Македонија драстично се зголеми, српските туристи ќе ја одбегнуваат нашата земја на пат кон грчките плажи. Весникот „ Novosti“ направи репортажа на патувањето низ Бугарија кое го оценуваат како побезбедно отколку да одат преку Македонија.

Патот ги води од Ниш преку Пирот, Димитровград, Софија, Перник, Благоевград,Кресна, Сандански па преку граничниот премин Кулата излегуваат во Грција.


Напишете коментар