За Кристијан Голубовиќ и Станија Добројевиќ, реалното шоу започна пред да се преселат учесниците во „белата куќа“, а нивната вербална војна ескалираше со жестоки навреди и закани неколку дена пред почетокот на „Задруга 4“.

Станија требаше да влезе во задруга уште на почетокот , но од безбедносни причини не влезе. Наводно постоела голема веројатност да биде нападната од Кристијан .

Поради стравот за сопствената безбедност, Станија се осигурала за време на учеството во шоуто, па Кристијан ќе го изгуби целиот хонорар доколку физички се обиде да ја загрози.