Според неофицијалните податоци дадени од загрепската телевизија Н1, во Хрватска денес е регистриран најголем број смртни случаи од коронавирус, повеќе од 30.

Регистрирани се повеќе од 1.000 нови случаи на коронавирус.

Се очекуваат официјални податоци од Националниот штаб.

Повеќе од 900 нови случаи на коронавирус во Загреб
Денес, во Загреб се регистрирани повеќе од 900 нови случаи на коронавирус.

„Според прелиминарните податоци, во изминатите 24 часа, повеќе од 900 лица биле позитивни на вирусот корона во Загреб“, изјави за ХРТ Сандра Чикиќ, заменик директор на Институтот за јавно учење „Д-р Андрија Штампар“.
Градоначалникот на Загреб, Милан Бандиќ, рече дека во главниот град на Хрватска, од приближно 950 тестирани, околу 920 биле позитивни, пренесува порталот Индекс.