Судирите меѓу приврзаниците и противниците на Доналд Трамп избија на протестот „Марш на милиони“ во Вашингтон, а полицијата ги разделува конфликтните страни.

Приврзаниците на Доналд Трамп се собраа во Вашингтон пред Врховниот суд на САД за да изразат поддршка на претседателот, кој тврди дека имало нерегуларности на претседателските избори.

Сепак, противниците на Трамп облечени во црно прво вербално се судрија со неговите приврзаници, а потоа започнаа турканици и тупаници.

Image
Image