Сè беше поинаку во 2020 година, а ќе биде и Црниот петок. Дознајте што треба да знаете за најголемиот ден на купување во годината.

Нема сомнение дека 2020 година беше луда година, што веројатно ги натера некои купувачи да се прашуваат дали е откажан црниот петок. За среќа, одговорот апсолутно е НЕ. Сепак, оваа годишна манифестација за шопинг ќе изгледа поинаку оваа година. Општо, трговците на мало најавуваат зделки порано, фрлаат повеќе (или едномесечни) реклами и настани со црниот петок и се трудат црниот петок да одговараа на 2020 година. Прочитајте за специфичните планови на трговците.

Кога е црниот петок?
Не можете да ги искористите зделките освен ако не знаете кога е Црн петок. Црниот петок е секогаш ден по Денот на благодарноста во Америка, што значи дека најголемиот ден за купување во годината ќе биде на 27 ноември 2020 година.

„Социјално дистанцирање“ е терминот на годината, што значи дека трговците на мало нема да ги охрабруваат луѓето да се собираат во нивните продавници оваа година. Иако ќе има продажба во продавниците, се предвидува дека повеќе трговци ќе ги охрабрат луѓето да купуваат преку Интернет. Ова значи дека ќе видиме повеќе сајбер зделки за Црниот петок.

Трговците на мало ќе ја започнат продажбата на Црниот петок порано од кога било досега во 2020 година. И не станува збор само за нудење заштеди на Црн петок во понеделник, вторник и среда во неделата на Денот на благодарноста. На многу дестинации за шопинг се појавуваат настани за штедење во стилот на Црн петок, кои ќе траат цел месец ноември.

Последен тренд на Црниот петок што очекуваме да го видиме во 2020 година е продажбата во Сајбер понеделник. Додека некои врати (вклучувајќи ги и Интернет „бар-вратите“) ќе бидат достапни само за ограничено време, многу други поволни цени ќе бидат во текот на целиот викенд.

Како треба да купувате на црниот петок?

Подготовката е клучна, затоа не заборавајте да се пријавите за списоците со е-пошта од омилените трговци. Лесно е да се направи, бидејќи повеќето брендови ви дозволуваат да се регистрирате веднаш на нивната веб-страница. Откако ќе започнете да ги добивате е-пораките доставени до вашето сандаче, ќе дознаете за претстојната продажба и ќе добивате купони за заштеда на пари и промо-кодови.
Исто така, ќе сакате рано да купувате и да дејствувате брзо за да се осигурате дека ќе ги добиете посакуваните зделки. Исто така, имајте на ум дека овие зделки често се достапни само за ограничено време и во ограничени количини, па затоа е важно да бидете одлучен купувач.

Конечно, не заборавајте да ја направите вашата проверка пред да се одјавите. Кога купувате преку Интернет, лесно може да се видат прегледите на производи и споредби на цени меѓу трговците на мало. Тоа е одличен начин да бидете сигурни дека го добивате саканиот производ за најдобра цена.