Поранешниот светски шампион со Италија и поранешен долгогодишен играч на Јувентус, Антонио Кабрини, изнесе многу храбро тврдење за починатиот Диего Армандо Марадона.

Марадона би бил жив денес доколку во тоа време се преселеше во Јувентус, а не во Наполи, сигурен е Кабрини кој беше светскиот шампион со азурите 1982 година, во разговорот со Ана Ло Калц за Ирпинија ТВ од Авелино.

Тој имаше само пофални зборови за неговиот голем ривал.

Жива легенда и вистински џентлмен како противник, кој, како и сите големи шампиони, беше и најдобриот и најлошиот истовремено. Тој и понатаму ќе беше со нас доколку тогаш дојдеше во Јувентус, бидејќи околината ќе го спасеше. Не друштвото туку самата околината. Неговата љубов кон Неапол беше голема и истовремено автентична, но таа беше во исто време и болна!