„Господинот Хашим Тачи е единствениот човек што може да влезе во мојата спална соба без претходна најава“, рече воодушевено американскиот државен секретар Медлин Олбрајт во 1999 година, веднаш по конференцијата во Рамбује.

Во едно интервју, водачот на СРС, Воислав Шешеj откри дека тогашната Федерална влада планирала да ја подмити американската државна секретарка Медлин Олбрајт со скап ѓердан, со цел да го одобри и да одговори на нападот врз Србија.

Шешеj, кој беше вицепремиер за време на агресијата, тврди дека некој од раководството на крајот на 1998 година и почетокот на 1999 година сериозно предложил на Олбрајт да му се купи ѓердан вреден милион долари. Сепак, како што вели, службата за државна безбедност дошла до информација дека Медлин Олбрајт е во љубовна врска со шефот на ОВК, Хашим Тачи, па сè се откажало.

Тој додава дека Тачи бил личен жиголо на Медлин Олбрајт!

  • Не беше љубов меѓу нив. Тачи се вметна како жиголо. Па, тој е сто години помлад од Олбрајт, а таа е грда како да не кажам што! Тој само сакаше да добие некои политички привилегии и, како што можеме да видиме, успеа во тоа. Во тоа време, Албанците им даваа огромни пари на Американците, целата администрација на Клинтон беше поткупена. Па дури и пред три години, Албанците беа главните финансиери на Хилари Клинтон на изборите – рече Шешеj.