Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

барел

Цената на нафтата вртоглаво расте: Надминато нивото од 111 долари за барел!

Растот на цената на нафтата денеска забрза, надминувајќи го нивото од 111 долари за барел, откако медиумите објавија дека нафтената групација ОПЕК + одлучила скромно да го зголеми производството во јуни, бидејќи Европската унија во

Индија бара Русија да ѝ продава нафта за помалку од 70 долари за барел!

Индија се обидува да добие поголем попуст на нафтата од Русија за да го компензира ризикот од бизнисот, додека другите купувачи се оддалечуваат од купување руска нафта. Според Блумберг од доверливи извори, Индија се обидува да