Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

брани

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА СЕ ОБВРЗА ДА ЈА БРАНИ ШВЕДСКА ОД НАПАДИ: Дали на повидок е оската Лондон –…

Велика Британија вети дека ќе ја брани Шведска доколку биде нападната, а премиерите на двете земји, Борис Џонсон и Магдалена Андерсон, денеска потпишаа договор за безбедност. Шведска и соседната Финска одлучуваат да се приклучат на