Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Бугари

Пендаровски: „Бугарските барања се многу поконтроверзни од грчките. Зошто? Затоа што Грците никогаш…

Според објаснувањата на Бугарија, тие сакаат да го имитираат однесувањето на Грција кон Северна Македонија во последните децении, поставувајќи ни предуслови за влез во Европската Унија, со цел да го заштитат националниот интерес, вели

Бориславова: „НАСКОРО НЕМА ДА ИМА ПОСЕТА НА СКОПЈЕ ОД СТРАНА НА ПЕТКОВ!“

Бугарскиот премиерот Кирил Петков наскоро нема да го посети Скопје, изјави шефицата на Кабинетот на претседателот на Владата на Бугарија, Лена Бориславова. Наскоро нема да има посета, бидејќи немаме документ на кој можеме да

Радев: „Македонија ќе значи дека ја прифаќа европската идеја доколку го промени Уставот и додаде…

Европската перспектива на Република Северна Македонија нема алтернатива и е стратешка цел на Бугарија, изјави претседателот на Бугарија Румен Радев. Сепак, нејзината интеграција не може да се случи без претходно да се гарантираат