Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Илија Самоиленко

КОЈ Е „ТЕРМИНАТОРОТ“ ОД АЗОВСТАЛ: Студентот по историја кој во борбите ГИ ИЗГУБИ ОКОТО И РАКАТА!

Илија Самоиленко, офицер од Азов, го привлече вниманието на јавноста при обраќањето до јавноста на 8. мај од опколената челичарница Азовстал. Тој зборуваше на конференцијата по заменик-командантот на калинскиот полк, баталјонот

Вознемирувачка содржина: Борците на баталјонот Азов објавија морничави фотографии од фабриката…

Додека руските вооружени сили го прославуваа "Денот на победата" на улиците од разурнатиот град Мариупол во понеделникот, на само неколку стотини метри во бункерите, неколку луѓе беа оставени на милост и немилост на окупаторите.