Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Индекс на слобода на медиуми

Македонија на 57. место според Индексот на слобода на медиуми на Репортери без граници!

Македонија е на 57-мо место на листата од 180 земји според Индексот на слобода на медиумите на Репортери без граници за 2022 година, што е скок од 33 позиции во однос на лани кога беше рангирана на 90. место. Во Извештајот за