Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

климатска криза

Климатската криза сериозно се заканува: За прв пат во историјата изворот на Темза се помести 8…

Изворот на реката Темза во Англија за прв пат во својата историја се поместил осум километри низводно. Иако делови од коритото на реката Глостершир редовно се сушат во текот на летото, експертите велат дека фактот што Темза се издига