Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

лажни сајтови

ЗЛОУПОТРЕБА НА УКРАИНСКАТА ТРАГЕДИЈА: Интернет измамници бараат пари дури и за испраќање на опрема…

Онлајн измамниците користат стотици лажни веб-страници за добротворни цели за да ги измамат луѓето кои сакаат да донираат за Украина, покажа истражувањето на BBC. Стотици лажни веб-страници за добротворни цели се формирани за